Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gipszvakolat kivitelezése! (Új)

 

 

                                Magyarországon egyre jobban elterjedt Gipszvakolás!

                                      Mi használjuk! Próbálja ki meg lesz elégedve!

 

 

269926.png

 

 

Gipszvakolás munkadíj ára: 2000 Ft/m2

Gipszvakolat ára átlagban 3000 Ft/zsák  25 kg           index.jpg

 

Egyre többen fedezik fel és alkalmazzák a gipszvakolatot. Nyugat-Európában már általánosan elterjedt, nálunk az ára miatt kevésbé, pedig számos előnye van a cement alapú vakolatokhoz képest. Megmutatjuk a gipszvakolat építéstechnikai és építésbiológiai előnyeit.

 

Nálunk elsősorban magasabb ára miatt terjed nehezebben a gipszvakolat alkalmazása, azt azonban kevesen tudják, hogy a gipszvakolatok fajsúlya kisebb, mint a cementvakolatoké, így az egy négyzetméterhez szükséges anyagigény is kevesebb, mintegy 25-30 százalékkal. Így mindjárt más  ha jobban utánaszámolunk, minimális eltéréssel nagyjából ugyanannyiba kerül egy négyzetméternyi (egy cm vastag) gipszvakolat, mint ugyanakkora, ugyanolyan vastag cementvakolat. A hivatalos számítás szerint ekkora területre 11 kg gipszvakolat kell, míg a cementalapúnál 14 kg, ez mindkét esetben kb. 310?350 Ft/m˛ árat jelent. A szakemberek azonban a falegyenetlenségek miatt a gipsz esetében 14 kilóval, míg cementes vakolat esetében 19-20 kilóval kalkulálnak.

 
Az élettani hatás szempontjából a gipszvakolatok óriási előnye, hogy tökéletesen szabályozzák a beltéri klímát. Amikor nagyobb mennyiségű pára kerül a levegőbe ? zuhanyzáskor, főzéskor, mosáskor ? a gipszvakolat felveszi és elraktározza a felesleges párát, majd amikor csökken a páratartalom, visszajuttatja a lakás légterébe, így gondoskodva a megfelelő páratartalomról ? a megfelelő páratartalom pedig javítja az általános és a hőkomfortérzetet, így a gipszvakolatú helyiségekben általában 2-3 fokkal alacsonyabb hőmérséklet esetén is jól érezzük magunkat, vagyis csökken a fűtésre felhasználandó energia. Nem véletlen, hogy az alacsony energiafogyasztású, illetve passzívházakban is gipszvakolatot alkalmaznak.
A gipsz azonban nem csak a páratartalom folyamatos szabályozásával járul hozzá a fűtési költségek csökkentéséhez, hanem azzal is, hogy nagyon jó hőtároló, illetve alacsony a hővezető képessége (0,25-0,35 W/mK). Ezért télen alig tapasztalható különbség a szoba közepén lévő levegő hőmérséklete és a határoló falfelület hőmérséklete között, megfelelően szigetelt ház esetében 1-1,5 fok, ami tovább javítja a bent tartózkodók melegérzetét.
 
A korszerű, energiatakarékos lakásokban gipszvakolatot alkalmaznak, amely jelentősen javítja a lakók komfortérzetét.
 
A gipszvakolat csökkenti a fűtési energia felhasználását is.
 
 

Tűzvédő, portaszító

 

További nagy előnye, hogy csekély felületi vezetőképessége megakadályozza a felületi statikus feltöltődést és így kevésbé vonzza magához a port, ami nem csak azért hasznos, mert a falfelület jóval később piszkolódik be, hanem jelentősen csökkenti a lakásban felhalmozódó por mennyiségét. Ezzel megelőzhető, hogy a lakók esetleg alergiássá váljanak a porra. Nem véletlen, hogy a porallergiások számára is gipszvakolatot ajánlanak.
 
Nagy vízraktározó képességének köszönhető, hogy kiváló tűzvédelmi szempontból is, a gipsz szerkezetében raktározott víz tűz esetén ?oltóanyagként? viselkedik, így jelentősen javítja a ház, lakás tűzvédelmi tulajdonságait.
 
A gipszvakolat bedolgozása
Általában géppel szokták felhordani, de kézi bedolgozásra is alkalmas. Bármilyen hagyományos vakológépet alkalmazhatunk, a géppel szemben is kíméletesebb, egy csigával hozzávetőleg háromszor nagyobb felület kivitelezhető, mint a cementkötésű vakolattal. Azért célszerű géppel felhordani, mert így anyagtakarékosabb a vakolás, a vakolatnak a mennyezeten már 8 mm, oldalfalon pedig 10 mm vastagságban megfelelő szilárdsági mutatói vannak.
Alapvetően kétféle gipszvakolat kapható, a glettelhető, illetve a dörzsölt felület előállítására alkalmas vakolóanyag, ezek szemcsestruktúrájukban térnek el.
 
Kézzel is felhordhatjuk a gipszvakolatot, de számolnunk kell azzal, hogy így egyenetlenebb lesz, ennélfogva az anyagfelhasználás sem lesz a legtakarékosabb. A gipszvakolattal ugyanúgy dolgozunk, mint a cementvakolattal. Kötési ideje 2-2,5 óra.
 
A vakolat már az első száradási periódus után is lényegesebben kevesebb vizet tartalmaz, így jelentős idő takarítható meg a kivitelezés során. Az időjárási viszonyoktól függően a vakolat 7-14 nap után teljesen kiszárad és alkalmassá válik a csempézésre, tapétázásra vagy festésre egyaránt. Beltérben bármely helyiségben alkalmazható.
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

AcerIrriCsuish - Reading the unknown blood exigencies guidelines

Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-tadalafil-pas-cher/

 


Utolsó képFacebook

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Statisztika

Online: 1
Összes: 213542
Hónap: 820
Nap: 16